Een goede espresso martini verlicht de geest, streelt de tong en zorgt dat je wakker blijft tot in de vroege uurtjes. Toevallig is de espresso martini onze favoriete cocktail, daarom hebben wij er bij De Kunst Gent er een eigen twist aan gegeven. Met onze zelfgemaakte Haagse hopjes likeur en oude jenever maken we deze tijdloze cocktail net wat zoeter, voller en zachter.
Wat heb je nodig voor de perfecte espresso martini?
- Boston shaker
- Een maatbeker
- Espresso
- IJsklontjes
- Oude jenever
- Haagse hopjes likeur
- Koffiebonen
Zo maken we espresso martini bij De Kunst Gent
1. Zet espresso
2. Gooi een maat espresso in de beker van de boston shaker
3. Doe daar een ijsblokje bij
4. Voeg nu een maat oude jenever toe. Bij een klassieke espresso-martini gebruikt men hier vodka. De onze is wat zoeter, wat Hollandser en wat zwaarder, daarom kozen we voor een oude jenever.
5. Voeg een maat Haagse Hopjes likeur toe. Wij maken deze zelf, maar dat hoeft natuurlijk niet.
6. Gooi de boston shaker voor de helft vol ijs. Voeg dan de espresso martini in de maak toe
7. Shake tot je armen pijn doen
8. Giet het geheel in een espresso-martini glas
9. Leg nu drie koffiebonen op de schuimlaag
1. Enjoy!